Eerste 'Roemah Papoea'

Iets te melden over een reunie, een feest, een bijeenkomst, een tentoonstelling of een andere gebeurtenis? Meldt het hier of geef een reactie. Wees specifiek met datum, plaats en tijd
Plaats reactie
Gebruikersavatar
webmaster
Beheerder
Berichten: 1682
Lid geworden op: di 05 feb 2008, 08:00

Eerste 'Roemah Papoea'

Bericht door webmaster »

https://www.museumsophiahof.nl/agenda/e ... mah-papoea

Museum Sophiahof
Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag

7 augustus: nieuwe reeks programma's
Museum Sophiahof start op 7 augustus met een nieuwe reeks programma's: 'Roemah Papoea', waarin cultuur, verhalen delen en eten centraal staan. We zijn verheugd over deze samenwerking met Stichting Informatie Melanesië omdat we daarmee een nieuw element in de bestaande programmering van Museum Sophiahof kunnen toevoegen. Namelijk voor al die mensen met een binding met voormalig Nederlands Nieuw-Guinea en natuurlijk voor alle geïnteresseerden. 'Roemah Papoea' is bewust in de oude spelling geschreven uit eerbetoon aan de eerste generatie Papoea's die, na de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea aan Indonesië in 1962, hun leven hier opnieuw moesten opbouwen.

De eerste editie van Roemah Papoea wordt dan ook geopend met de traditionele wor, een klaaglied vanuit de cultuur van het eiland Biak, gezongen door tante Eef Mamoribo. Er zijn interviews met tante Lea Padwa en Louisa Sirimeng Ofide. Zij delen hun herinneringen over hun herkomstland en vertellen over hoe hun leven in Nederland vorm kreeg. Ook is er aandacht voor het heden, want hoe staat West-Papua er eigenlijk voor in deze tijden van opwarming van de aarde? Julia Jouwe vertelt over hoe de klimaatcrisis haar uitwerking heeft. Insos Ireeuw neemt ons mee naar haar 'keuken' en laat zien hoe je wadjik maakt volgens een recept dat zij van haar oma overnam. Daar horen natuurlijk oma's verhalen bij over de perfecte wadjik! En die gaan we ook proeven.

Programma
13.30 uur Inloop
14.00 uur Start Roemah Papoea
16.00 uur Napraten met wadjik
17.00 uur Museum Sophiahof gesloten

Tickets
Wij vragen alleen een kleine bijdrage voor het eten. Tickets kosten 3,50 en zijn hier https://tickets.twelveticketing.eu/even ... nId=178763 te bestellen.
Geniet van je herinneringen. Zoals het toen was wordt het nooit meer.
Plaats reactie