Manifestatie 1 mei in Den Haag

Iets te melden over de vrijheidsstrijd, de OPM, Act of Free Choice, enzovoorts. Plaats je bijdrage hier.

Manifestatie 1 mei in Den Haag

Berichtdoor Oridek Ap » zo 06 apr 2008, 14:44

Beste landgenoten en vrienden van West Papua, Hierbij alvast een aankondiging. Op donderdag 1 mei aanstaande organiseert Free West Papua Campaign (NL) een Manifestatie op Het Plein (gepland) in Den Haag. (voorlopige planning/programma) Vanaf 13.00 tot circa 17.00 uur op het programma staan sprekers en culturele optredens (zang/ theater) gepland. Verder zullen wij kijken naar mogelijkheden om stands te plaatsen (u wordt hierover, indien gewenst, op hoogte gehouden) Het is BELANGRIJK dat wij met zijn ALLEN onze stem laat horen. NEDERLAND en INDONESIA moeten weten dat wij Papua's ook recht hebben op een EIGEN bestaan. Noteer het in uw agenda, en zeg het voort. Achtergrond informatie: Op 1 mei is het precies 45 jaar geleden dat de administratie over West Papua door de V.N. (UNTEA) aan Indonesia werd overgedragen. Sindsdien zijn meer dan 100.000 Papua's door de Indonesische "autoriteiten", het leger in dit geval, vermoord. En het moorden gaat tot op heden gewoon door. Nu Indonesische het voorzitterschap van V.N. dekolonisatie commissie toegereikt heeft gekregen, moeten wij Indonesia op hun wandaden wijzen. Indonesische heeft het dekolonisatie proces van West Papua in het verleden belemmerd. Het is nu aan hun om hun onrecht recht te zetten. Vanzelfsprekend zullen wij Nederland ook herinneren aan haar morele en politieke verplichting ten opzicht van het volk van West Papua. Nederland moet niet langer schuilen achter de zogenaamde "juridische restricties". Als Nederland de onfhankelijkheid van Kosovo kan erkennen, moeten zij ons recht op zelfbeschikking ook kunnen erkennen. Wij hopen hiermee voldoende informatie te hebben gegeven. Mocht u nog vragen/suggesties hebben dan kunt contact opnemen met Mansorak ( 06 - 28 59 14 70), of Oridek (06 - 50 92 55 49). Strijdbare groeten, Free West Papua Campaign (NL)
Oridek Ap
 
Berichten: 12
Geregistreerd: zo 06 apr 2008, 14:34

Re: Manifestatie 1 mei in Den Haag

Berichtdoor webmaster » vr 02 mei 2008, 06:38

Helaas viel het weer niet mee. Het leek wel moesson. Vanaf 1 uur was de manifestatie gepland. Allen konden niets anders doen dan schuilen in de portieken want de regen plenste met bakken uit de lucht. Na twee uur werd de regen minder heftig en zo tegen half vier zagen we gelukkig de zon en werd het nog vriendelijk weer. De organisatie heeft veel werk verricht om er voor te zorgen dat ondanks het slechte weer de scene werd aangekleed met vlaggen en spandoeken, het podium en de geluidsinstallatie werden opgesteld, de tafeltjes met informatiemateriaal en, niet te vergeten de warme soep, er toch kwamen te staan.
100_4884a.jpg
100_4884a.jpg (139.55 KiB) 1121 keer bekeken
Vanaf twee uur, toen het wat droger werd kwamen uit alle hoeken de belangstellenden toegestroomd en werd het een heel gezellige bijeenkomst waar veel bekenden elkaar weer ontmoetten. De Papoe muziek- en dansgroep Mambesak (http://www.mambesak.nl) zorgden er vervolgens voor dat het publiek flink bezig gehouden werd met demonstratie, muziek, en opvoering van hun theaterstuk "Onbekend maakt Onbemind", een creatieve vertelling van ongeveer 50 jaar geschiedenis: de beloftes van Nederland, het verraad van Nederland, de overdracht aan Indonesie door de Verenigde Naties en de onderdrukking en schending van de mensenrechten door Indonesie.
DSC00866a.jpg
DSC00866a.jpg (181.51 KiB) 1121 keer bekeken
Twee andere demonstratiegroepen maakten van de aandacht mede gebruik: de actiegroep tegen onderdrukking door China van Turkistan, en de actiegroep tegen de Russische inmenging in Georgie. Het laatste uurtje werd er door Mambesak gezongen en werd er door een groep uit het publiek gedanst. Dus ondanks een moeizame start toch een succesvolle Manifestatie waarin de Papoeagemeenschap haar stem heeft laten horen. Met wel als kanttekening dat er geen parlementarier is gesignaleerd.
Mambesak for free west-papua1.jpg
Mambesak for free west-papua1.jpg (167.79 KiB) 1121 keer bekeken
webmaster
Avatar gebruiker
webmaster
Beheerder
 
Berichten: 1242
Geregistreerd: di 05 feb 2008, 08:00


Keer terug naar Papua Merdeka

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron