Verkennend onderzoek Papua Barat - Daan Goppel

Heb je een boek gezien of gelezen dat interessant is? Meldt het hier en geef informatie over titel, auteur en prijs. En misschien en korte samenvatting of recentie?

Verkennend onderzoek Papua Barat - Daan Goppel

Berichtdoor Koen J de Jager » do 21 apr 2016, 13:59

Daan Goppel, (2016)

Verkennend onderzoek Papua Barat
Investerings- en ontwikkelingskansen vanuit buitenlands perspectief

Uitgave in eigen beheer. I.o.v. de SDSP, 133 pag.
Het rapport schetst de dynamiek van de huidige veranderingen die Papua Barat doormaakt op sociaaleconomisch gebied. In het eerste deel wordt vanuit een historische achtergrondbeschrijving toegewerkt naar de huidige situatie en beschreven wat de grote veranderingen zijn en hoe zij werken.Vervolgens wordt onderzocht wat deze veranderingen betekenen voor de inheemse bevolking van Papua Barat. In het tweede deel wordt een meer encyclopedische beschrijving gegeven van Papua Barat en gekeken naar maatschappelijk verantwoorde investeringskansen voor buitenlandse bedrijven. De combinatie van zowel een ontwikkelingsperspectief als economisch perspectief op de situatie in Papua Barat maakt dit rapport interessant voor een breed publiek van lezers, van ontwikkelingswerker tot zakenman.

De Indonesische provincie Papua Barat kent een bewogen geschiedenis en een bijzondere positie binnen Indonesië. Papua Barat is een van de meest grondstofrijke provincies van het land, maar heeft een grote ontwikkelingsachterstand ten opzichte van de meeste andere Indonesische provincies. Daarnaast bestaat er een interne ontwikkelingstegenstelling tussen inheemse bewoners, de Papoea’s, en immigranten uit andere delen van Indonesië.
De laatste jaren is de ontwikkeling van Papua Barat in een stroomversnelling geraakt. Als gevolg van het verkrijgen van speciale autonomie (otonomi khusus) zijn aanzienlijke allocatiegelden vanuit Jakarta beschikbaar gekomen. Daarnaast zijn ook de buitenlandse investeringen gestegen. De Indonesische regering focust op de economische ontwikkeling van het gebied, hetgeen heeft geleid tot versnelde ontsluiting van deze voorheen moeilijk toegankelijke provincie. Als gevolg hiervan ontstaan zowel maatschappelijke ontwikkelingskansen voor de Papoea’s, als economische investeringskansen voor buitenlandse bedrijven.
Lees het online op
http://www.sdsp.nl/wp-content/uploads/2 ... 3-2016.pdf
Bijlagen
Cover Goppel-Verkennend SDSP klein.jpg
Cover Goppel-Verkennend SDSP klein.jpg (86.19 KiB) 551 keer bekeken
Koen J de Jager
 
Berichten: 141
Geregistreerd: do 14 feb 2008, 13:21

Keer terug naar Boeken/boekbesprekingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast