Waar vind ik de Japenweg in Biak?

Ben je op zoek naar iemand? Wie weet krijg je een reactie in dit forum van degene die je zoekt, of van iemand die hem of haar kent.

Waar vind ik de Japenweg in Biak?

Berichtdoor Benjamin61 » wo 24 jul 2019, 19:35

Hallo,

Ik ben in 1961 in aan de Japenweg in Biak geboren. Mijn vader was leraar aan de technische school. Ik ben nog nooit terug geweest. Dat wil ik wel graag. Ondanks veel reizen en wonen en werken in andere landen nog altkkd het gevoel dat ik mijn roots mis.

Als ik terugga naar Biak, waar moet ik dan de Japenweg zoeken?

Ik weet niet veel meer dan dat mijn ouders zeiden dat hun huis in het verlengde van de landingsbaan lag en de vliegtuigen laag over ons huis vlogen. Het was geen groot huis, maar een van een rijtje met een golfplaten dak.

Verder vraag ik me af welke taal ik het beste kan leren om met de bevolking te praten. Is het Maleis dat je hier kunt leren bruikbaar op Biak?

Ben Witvliet
ben.witvliet@xs4all.nl
Benjamin61
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo 24 jul 2019, 19:23

Re: Waar vind ik de Japenweg in Biak?

Berichtdoor Reggie » za 17 aug 2019, 11:42

Hi Ben,
Ik heb van 1960 t/m 1961 in Biak gewoond en ik heb er op de Mulo gezeten en wel in de eerste klas.
Mijn vrouw en ik zijn afgelopen oktober/november naar Papua Barat geweest om Biak, Manokwari en Hollandia (nu Jayapura) te bezoeken. Ik heb in al die steden gewoond en ben er naar school gegaan. Huizen en scholen gevonden, maar dat terzijde.
Biak is kleine en overzichtelijke stad. De Japenweg zal je er dus makkelijk vinden. Zeker met de taxiboy die wij hadden en waarvan ik je het telefoonnummer kan geven als je interesse hebt. Met hem hebben we de rest van het eiland ook bezocht. Wat een adembenemende ervaring was dat. Hij zal je zeker met 2 Papoeas in contact brengen die uitstekend Nederlands spreken. Ze hebben ook nog op de Mulo gezeten en later voor de NL overheid gewerkt. Nog veel later kwamen ze in dienst van de Irian Barat overheid.

Ik hoor wellicht nog van je,
MvrGroet,
Rex van der Sluys
Reggie
 
Berichten: 4
Geregistreerd: vr 19 apr 2019, 12:17


Keer terug naar Opsporing verzocht

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron