door webmaster » za 05 maart 2011, 13:38
500 gram zelfrijzend bakmeel, 2 zakjes vanillesuiker, 2x140 gram geraspte kokos, 6dl koolzuurhoudend bronwater, snufje zout, 250 gram witte basterdsuiker, rode en groene kleurstof, stoompan, kleine mokka- of espressokopjes. Meng het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, 140gram kokos, het bronwater, een snufje zout en de basterdsuiker goed dooreen en verdeel dit mengsel over twee schalen. doe in de ene schaal een paar druppels rode en in de andere schaal groene kleurstof en roer ze door het mengsel. spoel de kopjes af met koud water,droog ze af en giet het vol met het mengsel. verwarm een stoompan ongeveer 10 minuten voor, doe wel een theedoek rond het deksel om condenswater op te vangen. zet de kopjes er in en stoom de koeken gaar in ongeveer 30a45 min. De koeken moeten openspringen als een bloem. Herhaal dit tot het beslag op is. Let wel op dat de onderste pan genoeg water bevat. Doe daarna de andere 140 gr. kokos met een snufje zout gemengd in en schaaltje en stoom dit ongeveer 15min. Strooi het gestoomde kokos over de koeken. Sonja Pallencaoe
Geniet van je herinneringen. Zoals het toen was wordt het nooit meer.