Stichting Manusia Papua is in opheffing

Hier kunnen projectgroepen en hulporganisaties informatie kwijt.

Stichting Manusia Papua is in opheffing

Berichtdoor webmaster » vr 31 okt 2014, 15:51

Vandaag ontving ik van Henk Hoogink het bericht dat Stichting Manusia Papua in opheffing is.

Het volgende bericht is op 30 oktober 2014 aan de donateurs verzonden:

Geachte donateurs van Stichting Manusia Papua,

Met gemengde gevoelens heeft het bestuur van Stichting Manusia Papua onlangs het besluit genomen de stichting op te heffen.

Vanaf het jaar 2000 zijn, in samenwerking met lokale organisaties, eenentwintig projecten in “de Vogelkop” en een kraamkliniek in de Baliemvallei, van het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea, gerealiseerd. (zie “gerealiseerde projecten” op de website). We hebben daarmee het bekende steentje bijgedragen aan de kwaliteit van het leven van duizenden voornamelijk autochtone Papoea’s. Dat was alleen mogelijk met subsidie van het NCDO en de financiële steun van donateurs en sponsoren.
Wij zijn niet alleen dankbaar en onder de indruk van deze financiële steun, maar vooral voor het vertrouwen dat daarmee aan onze stichting is gegeven.
U heeft met uw donatie onze stichting in de gelegenheid gesteld om mensen bij te staan waarmee wij historische banden hebben. Papoea’s, een uniek volk in marginale omstandig-heden. Via onze regelmatige werkbezoeken, hebben we mogen beleven wat het betekent hen met uw steun te kunnen helpen. Daar bedanken wij u hartelijk voor en u kunt daar een goed gevoel bij hebben.

Het afbouwen van een stichting vraagt om zorgvuldigheid. Bijvoorbeeld; het afronden van lopende projecten, de samenwerking met onze partner in Papua en het overdragen van “ons erfgoed” aan een andere Papuastichting.

Onze gemengde gevoelens bij het opheffen van de stichting ontstaan door de realiteit dat, enerzijds alles eindig is, dus ook de houdbaarheid van een stichting en dat anderzijds de positie van de Papoebevolking nog steeds dramatisch is. Gelukkig zijn er andere Papuastichtingen, waar wij mee hebben samen gewerkt, die doorgaan en aansprekende projecten hebben. Als u Papoea’s wilt blijven steunen, dan kunt u over deze stichtingen en projecten, informatie inwinnen op http://www.papoeahuis.nl.
Op onze website zullen we tot aan de datum van vereffening van het resterend vermogen, informeren over de afwikkeling. Die datum is tevens de datum van de officiële opheffing van de stichting.
We verwachten geen donaties meer te ontvangen en transacties per incasso worden niet meer uitgevoerd.

Heel veel dank namens ons en terima kasih banyak namens Papoea’s in het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea!

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur van Stichting Manusia Papua
Henk.C.Hoogink


We zien dat veel van de Stichtingen die opgericht zijn ter ondersteuning van de Papua's hun ontstaan te danken hebben aan mensen die voor enige, dan wel langere, tijd in het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea hebben gewoond en gewerkt. Zij waren al die jaren de drijvende kracht achter deze stichtingen gebaseerd op hun liefde voor het land en het volk waarmee ze hadden kennis gemaakt.
De uittocht uit Nederlands Nieuw-Guinea vond plaats in 1962, 52 jaar geleden, en daaruit kun je meteen al concluderen dat al deze mensen inmiddels de leeftijd van 70 jaar of ouder hebben bereikt.
Het valt dus te verwachten dat de persoonlijke initiatieven van deze uiterst gedreven mensen op enig moment zullen stoppen of overgedragen zullen worden aan andere stichtingen die zich op basis van maatschappelijke bewogenheid specifiek met de hulp aan West-Papua bezighouden.
Natuurlijk erg jammer maar onontkoombaar naar mijn mening.

We zijn het bestuur van Stichting Manusia Papua dankbaar voor alle initiatieven en inzet van de afgelopen jaren en het feit dat ze vanuit hun bewogenheid voor het volk actief zijn geweest voor de Papua's in West-Papua. Er zijn mooie resultaten bereikt zoals blijkt uit de bijlage.

webmaster Chris P. van der Klauw

Donateurs.pdf
Brief aan de donateurs over de opheffing en afwikkeling.
(15.55 KiB) 136 keer gedownload

Gerealiseerde projecten.pdf
(4.59 MiB) 154 keer gedownload
Geniet van je herinneringen. Zoals het toen was wordt het nooit meer.
Avatar gebruiker
webmaster
Beheerder
 
Berichten: 1316
Geregistreerd: di 05 feb 2008, 08:00

Keer terug naar Hulpprojecten/hulporganisaties

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron