“MUSEUM TE MANOKWARI “ JAREN 1920-30

Herinneringen aan Manokwari en de Vogelkop

“MUSEUM TE MANOKWARI “ JAREN 1920-30

Berichtdoor Ray » za 01 okt 2016, 10:49

Ik ben een antropoloog en doe onderzoek naar de zending en (Van Hasselt, Kamma) en de traditionele rituele kunst (m.n. korwars) - Geelvink Baai en Raja Ampat gebied.

Ik ben onder meer bezig met een in 1929 uit Manokwari door het Bestuur naar het Tropenmuseum opgestuurde groep beelden, nog steeds te zien in het Tropenmuseum ( http://collectie.wereldculturen.nl/defa ... 71&lang=en).

Deze beelden werden[u] in 1929 in Manokwari bewaard in een (etnografisch) "Museum te Manokwari", dat onder beheer van het Bestuur viel (gezaghebber Vink ter plekke en resident Hovenkamp in Ternate).

Ik probeer nu al maanden, ook in archieven, informatie te vinden over dat "Museum te Manokwari", en liefst ook foto's. Behalve twee krantenberichtjes van ca. 1929 lukt dat maar niet. In die berichtjes wordt het "Museum te Manokwari" kort genoemd als prominente gasten op cruise Manokwari bezoeken.

Kan iemand mij helpen?

Hoe lang was het "Museum te Manokwari" er nog? Tot 1940? En sinds wanneer was het er? Het is natuurlijk ook een lastige kwestie omdat door WO2 ter plekke veel verloren ging.

Raymond Corbey, r.corbey@arch.leidenuniv.nl
Ray
 
Berichten: 1
Geregistreerd: za 01 okt 2016, 10:43

Keer terug naar Manokwari

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast